Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA KÖFTELİ BEĞENDİ

 Beğendi köfteli beğendi püreli beğendi Padişahın gözüne günlerdir uyku girmiyor. Zihnindeki soru beynini kemiriyor bir türlü uyuyamı...

 Beğendi
köfteli beğendi
püreli beğendi


Padişahın gözüne günlerdir uyku girmiyor.
Zihnindeki soru beynini kemiriyor bir türlü uyuyamıyordu.

Kafasında dönüp duran soru
EHLİ CENNET KİMDİR BEN EHLİ CENNETMÎYİM? cevapta bulamaz sorusuna.

Bir gece yarısı yine uykusuz odasında... Aklına veziri gelir. Vezir çocukluk arkadaşı ve sır ortağı dır. Ona derdimi açayım bir cevap verir belki der gece yarısı veziri çağırtır.

Vezirler azl edileceği zaman gece çağrılırdı. Padişahtan haber gece yarısı gelince vezir "Eyvah bir hata yaptım azl edileceğim" Düşüncesiyle hazırlanır huzura gelir.

Fakat vezir gelinceye kadar padişah derdini anlatmakdan vaz geçer. Bu düşünceyi kalbime koyan Rabbim verecek cevabı der.
Vezir gelir

"Biraz sıkıntılıym sarayın dışına çıkıp dolaşalım" der vezir rahatlar
Tabii sultanım çıkalım

Dolaşırken mezarlıktan semaya uzunan bir nur sütunu görürler.

Ne oluyor diye merakla giderlerki !
3 tane talebe oturmuş ders çalışıyor.
Padişah siz ne yapıyorsunuz burada deyince Talebeler biz Şu Dergahın talebeleriyiz kursumuzda kandillere koyduğumuz yağımız bitti.

Bizimde ders çalışıp sabaha hocamıza dersimizi vermemiz lazım kandil yanmadığı için kurs karanlık ay ışığında ders çalısalım diye buraya geldik derler.

Padişah talebeleri alıp saraya getirir dergaha aylarca yetecek zeytin yağı tenekeleri ile talebelere erzak koyar kendi gelirinden (Devlet hazinesinden değil) Ve adamlarıyla veziriyle talebeleri dergaha gönderir. Arkalarından gözden kayboluncaya kadar bakar odasının penceresinden.

Onlar gider günlerdir kapanmayan göz kapakları gönlünün huzur bulmasıyla kendiliğinden kapanır. O anda RASÜLÜLLAH EFENDİMİZ Teşrif eder

EY ZAMANIN PADİŞAHI

EHLİ CENNET O YARDIM ETTİĞİN TALEBEDİR...
ONLARA YAPTIĞIN YARDIM SEBEBİ İLE SENDE EHLİ CENNETSİN buyurur.

HAYIRLI GÜNLER.
NASILSINIZ:)))

Uzun aradan sonra sizlerleyim. Beni soranlara iyiyim hamdolsun daha da iyi olacağım Annem vefat etti cennet mekanı olsun...

Recep Şağban ve Ramazanı şerif bizim koşturma ayımız oldu nasıl geçti bilemedim. Hastane amaliyat ev ölüm derken su gibi geçti. Sizlere güzel bir tarif beğendinin en güzel hali biz çok sevdik patates püresiyle köfteyle tam ziyafet sofralarına yakışır.

Patlıcan severler buyurun...

MALZEMESİ
4 tane patates
5 tane patlıcan
1 kase yoğurt
sıvıyağ tuz karabiber

KÖFTESİ İÇİN
300 gram kıyma
1 tane rende soğan
1 yumurta
3 y. kaşığı galeta unu
tuz karabiber kimyon
az maydonoz

ÜZERİNE
yağ kırmızı biber


YAPILIŞI
1) 4 patetes haşlanır soyup ezilir tuz karabiber yağ la lezzetlendirilir yart kalibana konur.
2) 5 patlıcan közlenir soyulur doğranır lezzetlendirilir patates püresi kalıptan cevrilir üzerine patlıcan konur üzerine yoğurt üzerine köfte
3) Köftesi için: 300 gram kıyma 1 yumurta tuz karabiber 1 soğan rende 3 yemek kas. galeta unu az maydanoz konur yoğrulur yuvarlanir kizartılır .patlıcanların üzerine konur bide kırmızı yağ yapılır bide domates biber süslenir afiyet olsun ....

4 yorum

  1. Başın sağolsun, anneciğinin mekanı cennet olsun arkadaşım. Allah onun toprağı kadar sizlere ömür ve sabır versin. Hikaye de tarif de çok güzel.. Ellerine yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım beğendiyi çok severiz patatesli denemedim hiç tam zamanı iken deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. çok çok başınız sağolsun.

    YanıtlaSil