Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

ERİK SOSLU TART YAŞ PASTA-PRENSES PASTASI

Erikli tart Erik soslu yaş pasta İYI GÜNLER CAN DOSTLAR NASILSINIZ? Beni soranlara hamdolsun iyiyim dualarınızı beklerim Rabbim her ş...

Erikli tart
Erik soslu yaş pasta

İYI GÜNLER CAN DOSTLAR NASILSINIZ?

Beni soranlara hamdolsun iyiyim dualarınızı beklerim
Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin.
AMİN
Bayram güzellikleri hayırlısıyla bitti tekrarını sağlıklı huzurlu ağız tadıyla nice bayramlar.

Misafirlerime yaptığım enfes bir lezzet erik sosuyla kremasıyla üzerinin kreması ile Pasta görünümlü Tart yaş pastam

Gönlü güzellikleri gören yolu sevgiden geçen herkese gelsin.💙💗💙

Muhakkak yapmalısınız erik soslu tart yaş pasta 10 numara 5 yıldız.


Erik soslu tart yaş pasta
MALZEMELERİ
tart keki için:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 buçuk su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı silme un
2 yemek kaşığı silme nişasta
yarım su bardağı şeker
yarım vanilya
1 dolu tepeleme yemek kaşığı kaymak

Erik sosu için:
10 adet erik
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı nişasta

Ayrıca üzerine süslemek için krema
1 paket 200 ml. süt kreması
2 yemek kaşığı krem şanti

Erikli tart
YAPILIŞI
1) Öncelikle ister yumurtanın akını şekerle köpürtüp sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin. İsterseniz yumurtayı şekerle köpürtün diğer malzemeleri ekleyin ve tart kalıbını tere yağla yağlayıp hamuru dökün 160 derecede pişirin soğumaya bırakın. Soğuyunca servis tabağına ters çevirin.

2) Şimdi kremasını pişirelim kaymak ve vanilya hariç malzemeleri sos tenceresine koyun pişirin ocağın altını kapatıp içine kaymak ve vanilyayı ekleyin karıştırın soğusun. Soğuyan kremayı mikserle çalıştırın kıvamına bakın ayarlayın.

Püf noktası: Tartta önemli olan kreması? krema cıvık olursa kesince akar. Ondandır ki çok akıcı kıvam değil çok koyu kıvamda değil tamam:))) 3) Şimdi kremayı tartın üzerine döküp yayalım soğusun

4) Şimdi sos için erikleri yıkayıp bıçakla kesip çekirdeklerini ayıralım sos tenceresine koyalım suyunu şekerini nişastasını ilave edelim pişsin blendırdan geçirelim biraz soğusun kremanin üzerine dökelim. sostan biraz artacak servis yaparken sostan koymak müthis oluyor.

5) kremadan sosumuzun uzerine noktacıklar koyabilirsiniz
6) Son rutuj Kremayi çırpalım krem santiyi ekleyip serlesmesini sagliyalım sikma torbasına erik sosundan cizgi gibi 3 yerine koyalım kremayı koyup tartımızi havalı havali sıkalım tepelerine antep fistik toz koyalim

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok